Maandelijkse meditaties

Marko Pogacnik:
De meditaties zijn bedoeld om met de transformatie van onze planeet Aarde te leren omgaan. Door deze regelmatig te doen geef je je betrokkenheid bij deze veranderingen (Earth changes) een handvat. Je weet dat mijn commentaar altijd aan de Meditatie van de Maand voorafgaat. Je kunt daar ook je eigen meditatie bij laten aansluiten, maar blijf wel binnen hetzelfde thema.

In juli 2010 is er binnen het LevensNetwerk een groepje geformeerd dat mij ondersteunt bij het kiezen (aanvoelen) van een bij het moment passende meditatie. Door deze groep werd een kanaal geopend, dat gevormd wordt door alle zichtbare en onzichtbare wezens op Aarde. Deze bevinden zich in kringen rondom een onzichtbaar centrum. Het kanaal is gericht op de eeuwige levensvlam die brandt in het hart van dit onzichtbare centrum. Dit beeld werd herhaaldelijk uitgezonden naar het geheugen van het universum. Uiteindelijk hebben wij besloten dat de positionering rond de eeuwige levensvlam het gezamenlijk instrument vormt, waarmee we de Aarde ondersteunen. Ik roep je op je met deze groepsactiviteit te verbinden en je verbeeldingskracht te gebruiken om dienstbaar te zijn op ieder moment dat dit van ons gevraagd wordt.
De Aarde is bezig een meervoudige planeet te worden! Ik noem haar ‘de kosmische Aarde’. Sedert 1998 neem ik een verbazingwekkend proces waar, waarin de materiële aspecten van het aardelichaam een versmelting ondergaan met parallelle planetaire sferen. Wij mensen kunnen deze sferen niet zien, en ontkennen ze ook op grote schaal. De opmerkelijke (natuur-) rampen die op het ogenblik over de hele wereld plaatsvinden, behoren bij de schaduwzijde van dit proces. Maak ‘de kosmische Aarde’ voor jezelf zichtbaar in iets dat heel natuurlijk in je dagritme past, en werk eraan mee door je bewust te zijn van je persoonlijke transformatie. Ik geloof dat de Aarde ons en ‘anderen’ altijd al heeft uitgenodigd om mede-scheppend deel te nemen aan haar evolutie. En zijn wij niet een fantastisch creatief instrument met elkaar, lieve vrienden van de kosmische Aarde?!

Meer lezen van Marko Pogacnik over geomantie?

Nature Spirits & Elemental Beings: Working with the Intelligence in Nature

Sacred Geography: Geomancy: Co-creating the Earth Cosmos

Nature Spirits & Elemental Beings: Working with the Intelligence in Nature

Healing the Heart of the Earth

Earth Changes, Human Destiny